Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κλειδαράς Πατήσια

Εξουσιοδοτημένος κλειδαράς Πατήσια 24 ώρες
ΑΦΟΙ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ
τηλ.κέντρο: 217.70.70.904- κιν: 6976788270
http://www.antikleptiki.com/looking/patisia/

Ένας επαγγελματίας κλειδαράς

Ένας επαγγελματίας εκπαιδευμένος κλειθροποιός-κλειδαράς, μπορεί να κάνει μερικά ή όλα από τα ακόλουθα: να ξεκλειδώσει κλειδαριές, μηχανικές και ηλεκτρονικές για σπίτια, επιχειρήσεις, οχήματα και άλλα. Οι κλειθροποιοί ακόμη τροποποιούν ή επισκευάζουν τέτοια μηχανήματα, ξεκλειδώνουν κλειδαριές, κάνουν αντιγραφές κλειδιών ή καρτών, δημιουργούν ή προγραμματίζουν νέα κλειδιά/ κάρτες για κλειδαριές που τα κλειδιά/κάρτες έχουν χαθεί και ανταποκρίνονται σε επείγουσες κλήσεις για να ξεκλειδώσουν αυτοκίνητα, σπίτια και επιχειρήσεις που έχουν κλειδωθεί κατά λάθος ή οι κλειδαριές τους έχουν βλάβη.

Όταν νέες κλειδαριές ή ανταλλακτικά χρειάζονται, ο κλειθροποιός βοηθάει τον πελάτη του στο να αποφασίσει για το σωστό τύπο κλειδαριάς που χρειάζεται, βασιζόμενος στο ρίσκο ασφαλείας, ασφάλεια ζωής εφαρμογή και τη συχνότητα χρήσης. Εγκαθιστά κλειδαριές και μηχανήματα ασφαλείας χρησιμοποιώντας τα κατασκευαστικά πρότυπα και τις προδιαγραφές της βιομηχανίας, με το να κόβει ή να τρυπάει το κατάλληλο άνοιγμα στην επιλεγμένη περιοχή με μικρά χειρός και εργαλεία ισχύς.

Ένας κλειθροποιός μπορεί να πουλήσει, επισκευάσει και εγκαταστήσει χρηματοκιβώτια σπιτιού ή επαγγελματικής χρήσης. Οι τράπεζες έχουν μηχανήματα συστήματα ασφαλείας και σχετικό hardware που απαιτεί τακτική επισκευή από κλειθροποιό όπως για παράδειγμα, πόρτες θησαυροφυλακίων, μηχανισμούς χρονοκαθυστέρησης, θυρίδες ασφαλείας και ταμειακό εξοπλισμό.

Ένας κλειθροποιός επισκευάζει μια κλειδαριά με το να τη λύσει και να εξετάσει για να προσδιορίσει τα φθαρμένα και με βλάβη μέρη, έπειτα καθαρίζει και προσαρμόζει τους εσωτερικούς μηχανισμούς και αντικαθιστά αυτά τα μέρη με καινούργια που τα προμηθεύεται από τον κατασκευαστή της κλειδαριάς. Κατά περίπτωση μπορεί να είναι απαραίτητο να κάνεις κάποια επισκευασμένα μέρη χρησιμοποιώντας τόρνους, τρυπάνια, τροχιστές και άλλα εργαλεία ισχύς ή χειρός. Όταν οι επισκευές έχουν ολοκληρωθεί ο κλειθροποιός ξαναμοντάρει την κλειδαριά και ελέγχει την λειτουργία της.

Ένας κλειθροποιός φτιάχνει αντίγραφα κλειδιών χρησιμοποιώντας μηχανές αντιγραφής κλειδιών. Με το κλειδί του πελάτη και ένα ακατέργαστο κλειδί σφιγμένο στις υποδοχές, ο κλειθροποιός κινεί το αρχικό κλειδί εγκάρσια του οδηγού. Ένας περιστρεφόμενος κοπτήρας κόβει την ίδια πατέντα στο ακατέργαστο κλειδί. Ο κλειθροποιός προσεκτικά εξετάζει το νέο κλειδί για να σιγουρέψει την ακρίβειά του.

Ένας κλειθροποιός μπορεί επίσης να ανταποκριθεί σε επείγουσες κλήσεις για πελάτες που κατά λάθος κλειδώθηκαν έξω από το σπίτι, επιχειρήσεις και οχήματα. Ο κλειθροποιός ξεκινάει με το να εξετάζει την κλειδαριά για να αποφασίσει την καλύτερη μέθοδο για να υπερφαλαγγίσει την κλειδαριά. Αυτή η μέθοδος μπορεί να περιλαμβάνει χρήση από σκαλιστήρια, εργαλεία παράκαμψης ή άλλα ειδικά εργαλεία. Προσαρμόζοντας ένα κλειδί με κωδικό ή άλλα ειδικά μέσα είναι ακόμη ένας τρόπος για το άνοιγμα κλειδαριάς. Εμπειρία, προσόντα και γνώση υπαγορεύουν την μέθοδο που ένας επαγγελματίας διαλέγει για να ανοίξει μια κλειδαριά. Αυτές είναι οι φορές όπου η ποιότητα της κλειδαριάς αφορά στην ασφάλεια των ενοίκων και άλλους παράγοντες όπως μια δυσλειτουργία της κλειδαριάς μπορεί να αναγκάσει τον κλειθροποιό να χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους για να καταφέρει την είσοδο. Προτού κάνουν ένα έκτακτο άνοιγμα ή άλλες ευαίσθητες δουλειές, ο κλειθροποιός μπορεί να απαιτήσει ταυτότητα.

Για λόγους ασφαλείας ή γιατί κλειδιά έχουν κλαπεί ή χαθεί, πολλές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και διαμερίσματα δυσκολεύουν τους ιδιοκτήτες να συμφωνήσουν με τους κλειθροποιούς για να τους παρέχουν συστήματα master κλειδιών, ανατοποθετούν συνδυασμούς και ξανακλείνουν τις κλειδαριές των πορτών σε τακτική βάση. Μερικές πόλις και πολιτείες απαιτούν από τους κλειθροποιούς να έχουν δίπλωμα. Η διαδικασία πιστοποίησης μπορεί να περιλαμβάνει παροχή δακτυλικών αποτυπωμάτων, έλεγχο για την καταγωγή, επιτυχία στις εξετάσεις και να πληρώνεις μια συνδρομή στην εταιρία πιστοποίησης. Ένας αυτοαπασχολούμενος κλειθροποιός πρέπει επίσης να κρατά αρχεία της δουλειάς του και να διατηρεί ένα σωστό κατάλογο απογραφέντων κλειδαριών, ανταλλακτικών, κλειδιών και εργαλείων.

Προσόντα κλειθροποιίας: για μηχανικά εμπεριέχει ακριβή και λεπτομερή δουλειά. οι καλοί επαγγελματίες κλειθροποιοί έχουν μηχανική και μαθηματική ικανότητα, καλή όραση, ακρίβεια χώρου, συνεργασία ματιού-χεριού και δεξιοτεχνία. Θα πρέπει να είναι ικανοί να καταλάβουν τις λεπτομέρειες της κλειδαριάς και του κλειδιού, να χειρίζονται τα manual και άλλες γραπτές ή προφορικές οδηγίες που μπορεί να χρειαστούν. Στα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά εμπεριέχεται η υπομονή, συναισθηματική σταθερότητα, ειλικρίνεια, ακρίβεια και την ικανότητα να συναναστρέφεστε με άλλα άτομα.

Εκπαίδευση και εξάσκηση: κατά τη διάρκεια του σχολείου οι μελλοντικοί κλειθροποιοί θα πρέπει να κάνουν μαθήματα στα μαθηματικά, στο μηχανικό σχέδιο, βασικά ηλεκτρονικά και φυσική και αγγλικά μαζί με μια επιχειρηματική εκπαίδευση. Για να εγκαταστήσουν ηλεκτρικές κλειδαριές, συναγερμούς, συστήματα access control ή μηχανήματα παρακολούθησης, οι κλειθροποιοί πρέπει να έχουν γνώσεις από ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά.
Παραδοσιακά, στην εκπαίδευση για δουλειά υπάρχει μια πρωταρχική μέθοδος του να μαθαίνεις τις δεξιότητες τις κλειθροποιίας. Η δουλειά του εκπαιδευτή με τους έμπειρους κλειθροποιούς έως να είναι ειδικοί στα απαραίτητα προσόντα. Σε μερικά από τα προγράμματα της εκπαίδευσης, οι υπάλληλοι παρακολουθούν πρακτικά μαθήματα ή παίρνουν μαθήματα μαζί μα την πρακτική εξάσκηση. Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν πάνω στην εκπαίδευση της δουλειάς ποικίλει από 3 μήνες έως 4χρόνια, εξαρτάται από το επίπεδο της εκπαίδευσης που απαιτείται για έναν τομέα του επαγγέλματος.
Η συνεχής εκπαίδευση για τους κλειθροποιούς παρέχεται μέσω σεμιναρίων και μαθημάτων που γίνονται από κατασκευαστές, και οργανισμούς κλειθροποιίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου